Успоставњена сарадња са Државном ревизорском институцијом

Директор Националне академије за јавну управу Дражен Маравић сусрео се данас са др Душком Пејовићем, генералним државним ревизором ради иницирања успостављања институционалне сарадње са Државном ревизорском институцијом. Са надлежностима и приоритетима Националне академије као централне институције система стручног усавршавања у јавној управи Републике Србије, Маравић је упознао свог саговорника и нагласио посебно важност стручног усавршавања руководилаца у погледу успостављања система финансијског управљања и контроле у органима управе и јачања одговорности руководилаца за спровођење реформских циљева.

Након кратког представљања институције, др Пејовић је изразио уверење да је јачање капацитета у области јавних финансија од великог значаја у наредном периоду, посебно имајући у виду налазе ревизије које је спровела Државна ревизорска институција и препоруке у оквиру Преговарачког поглавља 32.

Током разговора детаљније су размотрени и различити аспекти сарадње Државне ревизорске институције и Националне академије у погледу планирања и спровођења стручног усавршавања службеника у области система јавних финансија у 2018. години. Састанак је била прилика и да се постигне договор о правцима и модалитетима будуће сарадње ове две институције.