Састанак са представницима Амбасаде Велике Британије

Директор Националне академије за јавну управу Дражен Маравић разговарао је данас са представницима Амбасаде Велике Британије у Београду о билатералној сарадњи у области јачања капацитета државних службеника. Националну академију су, у оквиру уводних састанака при преузимању дипломатских дужности у амбасади, посетили Силија Сомерстајн и Метју Џордан, задужени за праћење области реформе јавне управе и унутрашњих односа.

Маравић је нагласио значај формирања Националне академије за јавну управу чије је функционисање било један од приоритета реформе јавне управе и о стручном усавршавању државних службеника које представљаја први корак у остваривању деполитизације и професионализације јавне управе. „Број полазника обука и заинтересованост државних службеника за унапређење знања и вештина јасно говоре о њиховој жељи да унапреде свој рад и постану добар сервис грађана“ – рекао је Маравић.

Представници амбасаде и Националне академије су се сагласили да је професионализација управе важан део реформе јавне управе и да је значајно развијати билатералну сарадњу у тој области имајући у виду висок квалитета јавне управе у Великој Британији и добре међународне односе две државе.

Владе Велике Британије је у протеклом периоду пружала подршку стручном усавршавању службеника кроз пројекте финансиране из Good Governanace Fund које је спроводила Pricewaterhouse Coopers у Републици Србији.