ОДРЖАНЕ ОБУКЕ ЗА РЕДИЗАЈН ДВЕ ЈАВНЕ УСЛУГЕ

19.2.2019 – У просторијама Националне академије за јавну управу (НАЈУ) одржане су обуке за редизајн услуге продужења возачке дозволе и услуге уписа у матичну књигу венчаних уз промену личног документа за службенике из надлежног ресора.

У претходних месец дана, грађани Србије имали су прилику да, попуњавањем онлајн анкете „Шта нас највише мучи?“ рангирају јавне услуге по томе које сматрају да су најкомплексније. Више од половине испитаних грађана је одабрало поменуте две услуге као оне које би најрадије променили – услуге продужења возачке дозволе и услуге уписа у матичну књигу венчаних уз промену личног документа.

Полазници обуке су имали прилике да се упознају са следећим темама:

  • како се мапира поступак и креира идентификациони картон (каталог) поступка;
  • како успоставити стандардизацију поступања;
  • како оптимизовати поступке применом концепта електронске управе (како дигитализовати поступак);
  • који је значај комуникационо-понашајних аспеката рада током пружања јавних услуга и који су кључни комуникациони елементи неопходни за пружање квалитетне јавне услуге грађанима.

Службеницима је представљена и важност евалуације и самоевалуације у служби развоја и дугорочног утицаја на циљеве организационог дела.

Обуке су одржане у оквиру пројекта „Подршка Националној академији за јавну управу“ који подржава Фонд за добру управу (ГГФ) Владе Уједињеног Краљевства.