OДРЖАН ПРВИ У НИЗУ ТРЕНИНГ ЗА ТРЕНЕРЕ НА ТЕМУ ОПТИМИЗАЦИЈА АДМИНИСТРАТИВНИХ ПОСТУПАКА

Београд – У четртак и петак, 16. и 17. маја 2019. године у ИН Хотелу, одржан је први у низу тренинга за тренере на тему оптимизације административних поступака у оквиру пројекта, коме је присуствовало 16 селектованих учесника. Учесници обуке прошли су три нивоа селекције, како би се квалификовали за учешће на тренингу, након чега ће добити сертификат који ће им омогућити да стечено знање преносе државним службеницима из јединица локалне самоуправе и других релевантних институција.

Планом је предвиђено да укупно 80 тренера буде обучено током трајања ових обука. Министарство за државну управу, Служба за управљање кадровима и Национална академија за јавну управу су изабрали учеснике на основу њиховог познавања система јавне управе и предходног тренерског искуства.

Овај тренинг састоји се од две целине, првог дана је представљено шта је оптимизација административних поступка, у смислу да учесници могу да је препознају, представљен је и начин доношења прописа и како утичу на административне поступке. Други дан је био намењен за креативни рад, практични део – радионица односно вежбе, када се учесници деле у групе на основу којих предавачи могу да утврде степен усвојеног знања.