ОБУКА О ОПШТЕМ УПРАВНОМ ПОСТУПКУ У ОПШТИНИ ЧУКАРИЦА

Београд, 17.4.2019 – Национална академија за јавну управу отпочела је реализацију тродневне обуке на тему „Општи управни поступак“ за запослене у органима Управе општина. Ова обука одржава се у сали општине Чукарица и прва је у низу обука које за циљ имају стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе. Своја професионална знања унапредиће запослени из локалних самоуправа Кнић, Велико Градиште, Сомбор, Крагујевац, Панчево, Рашка, као и из великог броја београдских општина, који ће по успешно завршеној обуци добити сертификате.

Учеснике је на самом почетку поздравио председник општине Чукарица Срђан Коларић, а у име Националне академије в.д. директора Дражен Маравић.

Током трајања обуке, полазници ће активно учествовати у радионицама, а своја знања моћи ће константно да допуњавају приступом нормативним документима, који су доступни на сајту академије. На овој обуци биће речи о управним радњама, обавештавању и општењу учесника у управном поступку, роковима и доношењу решења, као и о правним средствима, извршењу коначних управних аката и казненим одредбама.