НОВИ ПРОЈЕКАТ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ „ПОДРШКА НАПА У СТРУЧНОМ УСАВРШАВАЊУ ЈАВНЕ УПРАВЕ“

Београд, 10.6.2019 – Данас је у Националној академији за јавну управу обележен званичан почетак пројекта „Подршка НАПА у стручном усавршавању јавне управе“ финансиран од стране Европске уније. Овај шеснаестомесечни оквирни уговор пружиће подршку Националној академији у развоју програма стручног усавршавања на основу стварних потреба запослених и приоритета јавне управе. С тим у вези, планирано је да се на основу анализе потреба постојећи програми унапреде, а поред тога и обогате увођењем кључних хоризонталних тема ( једнаке могућности за жене и мушкарце, мањине, угрожене групе и сл.) Пројектом ће бити развијено и до 8 приоритетних онлајн обука, чиме ће програми Академије бити доступне већем броју запослених у јавној управи.

На иницијалном састанку присутнима се испред Делегације ЕУ у Републици Србији, обратила Данка Богетић, која је похвалила изузетну посвећеност запослених у Академији током имплементације претходног пројекта финансираног од стране Европске уније и изразила увереност да ће овај пројекат бити подједнако успешан.  Дражен Маравић, в.д. директора НАПА, осврнуо се на постигнуте резултате Академије и значај подршке коју добијамо од Европске уније током процеса развоја Националне академије за јавну управу.

Експертски тим који ће имплементирати уговор,  запосленима у Академији представио је циљеве и активности пројекта, временски план реализације, као и кључне резултате који ће бити остварени.