Наставак програма ХРесурс – Синергијом приватног и јавног сектора до реформе државне управе

Београд – 7.5.2019 – Америчка привредна комора у Србији (AmCham) у сарадњи са кабинетом Председнице Владе Републике Србије данас је представила наставак програм „ХРесурс 2.0“, који ће спровести Национална академија за јавну управу, а са циљем усавршавања у области људских ресурса у јавном и приватном сектору.

„Синергија државне управе и приватног сектора дала је значајне бенефите и једној и другој страни, почели смо више да слушамо једни друге и разменом искустава међусобно се инспирисали како да будемо још бољи у пословима које обављамо. Сарадња са Америчком привредном комором доноси нам најновију праксу из приватног сектора у управљању људским ресурсима, успешних светских, али и домаћих компанија. На овај начин, реализујемо размену искустава између државе и привреде и омогућавамо наставак сарадње на стручном развоју компетенција државних службеника. Програми као што су  ХРесурс доприносе остварењу наше мисије, а то је модернизација јавне управе у читавој земљи и побољшање рада државних службеника, како би сви службеници разумели основу сврху рада управе – пружити професионалније и ефикасније јавне услуде грађанима и привреди“, изјавио је Дражен Маравић, в.д. директора Националне академија за јавну управу.

ХРесурс 2.0 ће окупити 28 учесника из приватног и јавног сектора. Они ће бити подељени у менторске парове и кроз различите активности ће имати прилику да током два наредна месеца унапреде своја знања у области људских ресурса. Програм ће чинити различите активности, радионице и рад на заједничким пројектима.