НАЈУ успешно организовала конференцију о примени гејмификације у органима јавне управе

Национална академија за јавну управу организовала је у петак, 23. марта 2018. године, конференцију „Учење кроз гејмификацију – Подршка развоју дигитализације управе путем дигиталне обуке“ у МДУЛС СКИП Центру, Добрињска 11.

На конференцији је представљена мобилна апликација за обуку и процену знања законских процедура запослених у државном и приватном сектору. Апликација има могућност широке примене и може се користити у секторима заштите личних података, високотехнолошког криминала и дигиталних доказа, инспекцијског надзора, обуке затворских чувара и обезбеђења, обуке ватрогасаца и спасилачких служби и слично. Апликација је већ примењена у области високотехнолошког криминала (cybercrime) и добила је престижну награду Scottish Cyber Awards 2017, у категорији сарадње са полицијом Шкотске.

Конференцију су отворили Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, Дражен Маравић, в.д. директорa Национале академије за јавну управу и Пади Томкинс, председавајући конференције. Излагачи на конференцију су били Доц Др Михаило Јовановић, в.д. директорa Канцеларијe за информационе технологије и електронску управу, Даниел Алан, Технички продуцент за едукативне игре (Droman Solutions), Др Натали Коул са Универзитета Абертеј и Бил Скели, главни штаб полиције Линколншира, обоје из Велике Британија. Конференција је била намењена представницима државне управе, приватног сектора, организација цивилног друштва и академске заједнице.

Конференција је организована у сарадњи НАЈУ са Министарством државне управе и локалне самоуправе, Српско-корејским информатичким приступним центром и амбасадом Велике Британије у Београду.

Видео са конференције

Видео са конференције