НАЦИОНАЛНА АКАДЕМИЈА ЗА ЈАВНУ УПРАВУ СТАРТОВАЛА СА ОБУКАМА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

Кањижа, 15.04.2019 – Национална академија за јавну управу (НАЈУ) почела је данас са обукама за запослене у јединцима локалне самоуправе. Прва у низу је тродневна обука у Кањижи на тему примене прописа: Општи управни поступак. В.д. директора НАЈУ Дражен Маравић је у уводном обраћању присутнима нагласио важност стручног усавршавања службеника у оквиру реформе јавне управе и пружању ефикасније услуге грађанима и привреди. Учесницима обуке обратили су се и Фејстамер Роберт, председник општине Кањижа, Небојша Ракић, заменик председника општине Кањижа, Милош Кравић, председник скупштине општине Кањижа и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа.

Ова обука обезбеђује унапређење знања и вештина службеника за вођење управног поступка и решавање у управним стварима. („Службени гласник РС“, број 18/16)

Циљ обуке је унапређење ефикасности управног поступања и превазилажења постојећих проблема у примени нових законских решења у погледу рокова, достављања, основних начела поступања, одговорности државних органа и службеника, и друго. Обуци је присуствовало 22 полазника.