НАЦИОНАЛНА АКАДЕМИЈА ЗА ЈАВНУ УПРАВУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И MИСИЈА ОЕБС-а ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

Београд, 23.1.2019 Национална академија за јавну управу Републике Србије (НАЈУ) и Mисија ОЕБС-а у Србији, потписале су данас Споразум о сарадњи. Споразум су потписали шеф Mисије ОЕБС-а y Србији, Андреа Орицио и в.д. директора НАЈУ, Дражен Маравић.

Сарадња ће обухватити eкспертске консултације и помоћ, укључујући институционални развој и припрему, осмишљавање и спровођење програма обуке за запослене у јавној управи, јачање капацитета запослених у НАЈУ, укључујући студијске посете и размену искустава на регионалном и међународном нивоу, као и техничку помоћ и опремање Академије са циљем успостављања пуне функционалности. Такође, Мисија ОЕБС-а ће сарађивати са Националном академијом у приоритетним областима као што је добра управа, владавина права и медији, a у вези са пословима које НАЈУ обавља у складу са Законом о Националној академији за јавну управу.

Мисија ОЕБС-а у Србији је и током протекле године пружила подршку Националној академији за јавну управу у изради новог интерактивног сајта, донирала намештај у и покрила трошкове целокупног пројекта онлине обука за примену Закона о управном поступку за запослене у јавној управи. За ову годину планиран је наставак подршке у развоју и спровођењу програма обуке.