БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТИ ОДРЖАЛИ ОБУКУ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У АКАДЕМИЈИ

20.2.2019 – У оквиру пројекта „Подршка Националној академији за јавну управу“ коју подржава Фонд за добру управу (ГГФ) Владе Уједињеног Краљевства, експерти из британске организације за обуку службеника запослених у државној управи при служби Кабинета премијера (Civil Service Learning CSL) одржали су 20. фебруара, 2019. едукативну радионицу за запослене у Националној академији за јавну управу (НАЈУ). Циљ радионице био је да запослени у НАЈУ и експерти Уједињеног Краљевства заједно раде на размени знања и искуства, те да запосленима у НАЈУ представе рад CSL-a, њихове институције за обуку државних службеника, која има дугу и успешну праксу рада и која је једна од најпознатијих европских институција за обуку службеника.

Експерти Ник Вокер, заменик директора у CSL-у и Рут Самерс, руководилац у Сектору за усавршавање у CSL-у су на једнодневној радионици запосленима у НАЈУ представили:

  • Историју, структуру и успостављање британске организације за обуку државних службеника (CSL), релевантне полисе, процесе, пратећу инфраструктуру и примењене научене лекције и вештине.
  • Модел рада CSL-а и њиховог приступа у креирању обука.
  • Студију случаја како је британска јавна служба подигла на висок ниво способност управљања и како је развила наставни план и програм за подршку колегама у развоју неопходних вештина за рад у јавној управи.
  • Активности које тренутно предузима CSL како би подстакли „културу учења” и преусмерили обуке у областима где се примењују модели ван оквира стандардних и формалних образаца учења.