Посета представника Академије за друштвене науке Шангаја

Директор Националне академије за јавну управу Дражен Маравић разговарао је данас са представницима Академије за друштвене науке Шангаја о успостављању сарадње у области истраживачке делатности. Националну академију су посетили Кси Ђингхуи, потпредседник Академије за друштвене науке, Данг Кимин, заменик директора Института за информационе науке и Ванг Хуимин, декан Института за истраживања у области културних иновација.

Маравић се захвалио на посети и упознао представнике Академије са радом Националне академије за јавну управу и плановима за будући развој. „Национална академија, као централна институција за стручно усавршавање, треба да развије аналитичке и истраживачке активности у оквиру припреме програма обуке и управљања квалитетом, што је један од приоритета развоја у наредном периоду“, истакао је директор.

Током састанка разговарало се и о праћењу Миленијумских циљева развоја Уједињених нација и задацима које је до сада обавила Србија, као и креирању јавних политика у Србији заснованом на истраживању и прикупљању доказа. На крају састанка разматране су могућности за успостављање конкретне сарадње између Академије за друштвене науке Шангаја и Националне академије за јавну управу.

Академија за друштвене науке Шангаја најстарија је институција за друштвене науке у Кини и највећа оваква институција ван Пекинга. Основана је 1958. године и њоме управља Регионална управа Шангаја. Академија има 17 института и 20 интердисциплинарних центара који спроводе теоријска истраживања и организују примењене студије из области друштвених наука. У Академији ради 760 запослених од чега су 550 истраживачи. Гости из Академије су пре Србије боравили у Мароку на Конференцији Уједињених нација посвећеној транформацији јавне управе у циљу достизања одживих развојних циљева Агенде 2030, а након Србије путују у Црну Гору у Регионалну школу за јавну управу.